Vanliga frågor

Hur lång tid tar det innan ni har hittat en barnvakt till vår familj?

Det är svårt och säga exakt hur lång tid det tar, det beror på vilka önskemål och behov ni har. Först kollar vi alltid med de barnvakter som redan är anställda hos oss om de vill ta sig an uppdraget, då går det självklart snabbare och en anställning kan påbörjas omgående. Om vi ska starta en ny rekrytering kan det ta mellan 1-3 veckor.

Vilka säkerhetskontroller gör ni?

Säkerhet är A och O hos Trolliz. Vi kollar legitimation vid intervjun för att säkerställa att kandidaten är den denne utger sig för att vara. Vi kontrollerar alltid minst 2 referenser där fokus ligger på kandidatens ansvarskänsla, allt för att vi ska få en så tydlig uppfattning som möjligt att barnvakten är engagerad och ansvarfull.
Innan vi skriver kontrakt med en barnvakt kontrollerar vi alltid utdrag ur belastningsregistret, så kandidaten är ostraffad.

Utöver detta får våra barnvakter gå en kurs i hjärt- och lungräddning så att både ni och barnvakten ska känna sig säker under sitt uppdrag. Regelbunden uppföljning med familjen och barnvakten sker kontinuerligt för att säkerställa kvalitén.

Vad händer om barnvakten blir sjuk?

Vi försöker självklart hitta en ersättare för er ordinarie barnvakt, vilket vi oftast lyckas med. Tyvärr kan vi inte garantera att vi hittar en ersättare men vi gör alltid vårt bästa.

Hur fungerar RUT-avdraget?

RUT-avdraget är en skattereduktion och den ges för bland annat barnpassning som sker i eller i anslutning till er bostad samt lämning och hämtning från förskola och skola. Andra aktiviteter som har nära samband med vardagslivet kan vara hjälp med läxor och det får utföras av en barnvakt. Privatlärare och tränare som kräver specialkunskaper går inte under RUT-avdraget och dessa ges ingen skattereduktion för. RUT-avdraget beror på ett antal olika faktorer, inkomst, skattesats, underskott av kapital osv. Om du har rätt att nyttja RUT-avdraget gör vi avdraget direkt på din faktura, det vill säga vi fakturerar halva timkostnaden. Trolliz kan inte se om du är berättigad avdraget, det kan du ta reda på hos Skatteverket. Kika gärna för mer info på deras hemsida. RUT-avdraget kan ej göras vid bröllop i en lokal annan än hemmet. Avdraget gäller heller inte för barnkalas eller för läxhjälp.

Vilka är det som jobbar hos er?

De flesta av våra barnvakter är mellan 17 och 30 år och studerar på gymnasie- eller universitetsnivå. För att säkerställa vår höga kvalitet har alla våra barnvakter genomgått vår noggranna rekryteringsprocess. Vi gör omfattande intervjuer och utför bakgrundskontroll, kollar upp polisutdrag samt referenser.

Kan ni endast sköta rekryteringen av en barnvakt som vi sedan anställer?

Absolut kan vi göra det! Kontakta oss för prisuppgifter.