Rekryteringsprocess

Rekryteringsprocessen hos Trolliz innehåller åtta följande moment:

1. Vi gör en behovsanalys – Vad behöver er familj hjälp med? Vilka kvalifikationer bör er barnvakt uppfylla?

2. Vi annonserar ut tjänsten i olika rekryteringskanaler som t. ex. arbetsförmedlingen, vår hemsida och facebook. Vi går även efter vårt egna kontaktnät och rekommendationer.

3. Urval – Vi går igenom ansökningarna där vi först tittar på det mest relevanta – tidigare erfarenhet av barn. Andra faktorer som väger in i urvalet är ålder, skrivkunskaper i svenska språket och att man fullföljt sin gymnasieutbildning.

4. Personlig intervju med oss – På intervjun går vi igenom erfarenhet, servicekänsla, ansvarskänsla, framtidsplaner och engagemang kring barnpassning.

5. Kontroll – Vi ringer referenser, begär utdrag av belastningsregistret hos polisen.

6. Personlig presentation till familjen – Om kandidaten har ett prickfritt belastningsregister, goda referenser och gjort ett starkt och bra intryck hos oss, kommer vi be barnvakten att skriva en personlig presentation till familjen med bild. Kan bli flera presentationer om vi har flera bra kandidater.

7. Om kunden gillar presentationen, ordnar vi ett möte hemma hos kunden där de får hålla i en ”intervju” med barnvakten.

8. Om båda känner en god personkemi, anställs barnvakten och uppdraget kan påbörjas. Uppföljning av Trolliz sker kontinuerligt.