Terminsplanering

En termin med Trolliz

I Trolliz Idrottsskola får barn mellan 3–7 år möjligheten att prova på olika idrotter under en termin. Varje vecka introduceras en ny idrott, allt ifrån bollsporter och brottning till gymnastik och friidrott – kanske hittar man sin favoritsport efter en termin hos Trolliz!

Hos Trolliz får ditt barn en introduktion till ett utbud av idrotter. Vi tränar t ex på att hantera bollar och förbättrar vår motorik genom redskapsgymnastik och balansövningar. Trolliz Idrottsskola erbjuder en positiv och energifylld atmosfär för våra deltagare och vår förhoppning är att ditt barn utvecklas och hittar en idrott som hen vill fortsätta med efter terminen hos oss.

Vi har två åldersgrupper; Trolliz Mini (3-4 år) och Trolliz Maxi (5-7 år).

Vill du också vara med i Trolliz Idrottsskola? Välkommen att anmäla dig!

Höstterminen 2019

Hösten 2019 kommer terminen med Trolliz att se ut så här:

  • v. 45 Lek/Kom igång
  • v. 46 Gymnastik
  • v. 47 Basket
  • v. 48 Friidrott
  • v. 49 Fotboll
  • v. 50 Brottning (avslutning)

Så säger våra deltagare

Idrotterna som våra kidz får prova på

Lekar & kom-igång

Första tillfället hos Trolliz går ut på att lära känna varandra – både alla nya barnen men även oss nya ledare. Det gör vi genom olika lekar och gruppövningar tillsammans. Vi vill att alla barnen ska känna sig trygga hos oss och bli en del av vår ”familj” – därför jobbar vi extra hårt på att fånga upp gemenskapen redan från första tillfället tillsammans.

Basket

Att ha koll på två saker samtidigt kan vara lite trixigt, därför tycker vi att det är viktigt att barnen får börja med bollkontroll redan i tidig ålder. I vår basketträning får barnen testa på att studsa, kasta, fånga samt att kunna studsa och gå med bollen samtidigt. Det är mycket koordinationsträning och på ett lekfullt sätt lär vi våra barn att kunna hantera basketbollen genom målkastning och passningsövningar.

Barn mellan 3-7 år får prova på basket under ett av åtta tillfällen hos Trolliz.

Friidrott

Friidrott består av flera olika grenar! Trolliz har valt ut de övningar som vi anser är viktigast för barnens motorik och rörelseutveckling – kasta, hoppa och springa! Under roliga och lekfulla övningar får våra kidz testa på att hoppa så högt och så långt som möjligt, kasta en ärtpåse så långt man kan och springa snabbt under olika sprintmoment.

Barn mellan 3-7 år får prova på friidrott under ett av åtta tillfällen hos Trolliz.

Gymnastik

Gymnastiken är en viktig grund för alla idrotter. Gympa och hinderbana ger barnen en bra rörelseträning och motorisk grundträning – som är en viktig del för barnens framtida rörelseutveckling. Trolliz låter våra barn få testa på olika rörelsemoment som t.ex. rulla, hoppa, balansera, krypa, åla, hänga och klättra. I redskapsgymnastikens olika moment utvecklas barns motoriska kunnande och allsidiga rörelseförmåga.

Barn mellan 3-7 år får prova på gymnastik under ett av åtta tillfällen hos Trolliz.

Brottning

Våra kidz får prova på hur det är att brottas genom roliga och lekfulla övningar!  Vi vill att barnen ska få känna på vad brottning innebär och har därför valt ut de viktigaste bitarna ur ”kramsporten”. Barnen får testa på att köra brottningsmatcher, genom att försöka brotta ner sin motståndare i mattan på ett lekfullt men effektivt sätt. Vi vill även att barnen ska få testa på lite olika fasthållningstekniker i mattan – som är grunden till att kunna vinna en match i brottning.

Barn mellan 3-7 år får prova på brottning under ett av åtta tillfällen hos Trolliz.

Fotboll

Att ha koll på två saker samtidigt kan vara lite trixigt, därför tycker vi att det är viktigt att barnen får börja med bollkontroll redan i tidig ålder. I vår fotbollsträning får barnen testa på att skjuta, sparka, ta emot en passning samt att kunna springa och gå med bollen samtidigt. På ett lekfullt sätt lär vi våra barn att kunna hantera fotbollen genom passningsövningar och koordinationsövningar.

Barn mellan 3-7 år får prova på fotboll under ett av åtta tillfällen hos Trolliz.

Avslutning

Här knyter vi ihop säcken och avslutar terminen tillsammans på ett roligt och lekfullt sätt med bland annat medaljutdelning, gruppfotografering och barnens favoritlekar!